Tandhygienist Solna

Vi hjälper dig hålla tänderna rena

Information om tandhygienister

Välubildade och erfarna tandhygienister

Våra välutbildade, erfarna och kompetenta tandhygienister arbetar med den mycket viktiga förebyggande delen av tandvården. Det handlar helt enkelt om att hålla patientens tänder så rena och friska som det är möjligt.

Våra tandhygienister ger patienten information och rådgivning om hur de ska sköta munhygienen för att ha friska tänder livet ut. Våra tandhygienister ställer dessutom diagnoser och behandlar också vissa dentala problem, till exempel tandlossning, inflammationer och karies. Våra tandhygienister kan även ta bort tandsten och olika typer missfärgningar.

Förebygger problem

Om man tar till sig råden som en tandhygienist ger så har man goda chanser att komma undan senare akutbesök, för till exempel sprängande tandvärk, svår karies, svullnader eller till och med feber, som kan bli en följd av allvarliga tandproblem.

Tandhygienisten tittar på dina tänder och bestämmer därefter vilka åtgärder som bör vidtas, vilka tandvårdsverktyg du bör använda, vilka produkter som passar bäst. Du kan också få rådgivning om vilken kost som är bäst för dina tänder.

Akutvård

Vi erbjuder förstås även akut tandvård till den som behöver. Ibland kan man få vänta någon dag på att få sin tid, men har du outhärdlig smärta så brukar vi kunna ordna en omedelbar tid hos en av våra akuttandläkare. Om du har feber eller drabbats av svullnader så bör du boka en tid hos en akuttandläkare så fort som möjligt.

Kontakta oss om du vill ha mer information om vår förebyggande tandvård, eller om du vill boka en tid för akut tandvård.

Är du i behov av akut tandläkarvård? Hör av dig till oss så hittar vi en tid!